Składniki
- puszka mleka kokosowego
- kostka chudego twarogu
- torebka ryżu
- aromat (jaki wszystko zależy od Ciebie)
- słodzik ewentualnie miód
Przygotowanie
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie (najlepiej delikatnie go rozgotowując).
Twaróg, mleczko kokosowe, ugotowany i ostudzony ryż blendujemy. Dodajemy słodzik i aromat, delikatnie mieszamy. Przekładamy do szklaneczek i odstawiamy do lodówki (najlepiej smakuję na zimno). Ja jeszcze na sama górę dodałam dobra kaloria jaglanka-pieczone jabłka, miód, cynamon (dla mnie smakowo bomba). Można jeszcze dodać do masy kokosowej chia ale jak dla mnie są one zbędne bo deser dość mocno tężeje i bez tego, a nasiona przydadzą Wam się do placka czekoladowego, przepis niebawem znajdziecie na blogu :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz