Smarowidło z borówkami i białym serem

Małe co nieco na kanapki

Jedno z moich ulubionych smarowideł (zaraz po domowej nutelli z awokado).
Można dodawać je do kanapek jak i np owsianki (chociaż przyznam się szczerze,że pół słoiczka wyjadłam łyżką):)

Podane składniki na około 8 porcji.

Składniki

  • 250 g borówek(można dodać maliny, jeżyny itp)
  • 150 g granulowanego białego sera
  • pół łyżki kardamonu
  • pół łyżki miodu
  • 1 łyżka posiekanych pistacji
Przygotowanie

Owoce opłukać w zimnej wodzie, umieścić je w małym garnku wraz z dwoma łyżkami wody i gotować na małym ogniu przez około 5 minut.Pozostawić do wystudzenia. Owoce połączyć z białym serem i zblendować. Dodać kardamon i miód, delikatnie wymieszać. Przełożyć do szczelnego pojemnika. Podawać z pistacjami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

© Agata | WS | x.